PENDREKOVA VIDEOTEKA

torek, 17. marec 2020

pendrekova videoteka in obsešen popust 25

 

Da vam bo v teh čudnih časih vsaj malo lažje, ko ste prisilno za domači štirimi stenami, bomo v manjši meri poskrbeli tudi pri Obsešnu. Skupaj s Pendrek magazinom smo sestavili

PENDREKOVO VIDEOTEKO in poskrbeli za UGODNE NAKUPE NA OBSEŠEN online SHOPU!

Kot veste, se vsi action športi v času obvezne karantene odsvetujejo, da bi se na ta način izognili nepotrebnim poškodbam. Zato smo mnenja, da je čas za teorijo!

Vsak dan bomo objavili povezavo do novega FILMA iz sk8 zgodovine, za katerega si zdaj pa res lahko vzamete čas. 

Kako smo izbirali?  Filmi so must-see repertoar vsakega skejterja in ljubitelja board športov, playlista pa bi se lahko imenovala: "Know your god damn history!" Videji, tudi daljši od 5 minut, mojstrovine svojega časa, s prepotrebno teorijo za vsakega ljubitelja skateboardinga, in tudi tiste, ki se za skate šele navdušujete. Pa seveda za vse ostale, ki ne vedo kaj bi s preveč prostega časa!

Kaj lahko poleg ogleda Pendrekove videoteke počnete v teh dneh?

Pri obsešnu nam idej ne zmanjka, super akcij in popustov pa tudi ne. 

Zato smo pripravili že novo akcijo, ki ponuja super popust -25% kar na VSE!

 

Obsešen web shop ohranja odprta vrata in v njem lahko kupuješ s super popustom:

VSE ZNIŽANO - 25% 

Popust lahko unovčiš z uporabo kode OBS25. 

 

Popusti se ne seštevajo, izkoristiš lahko eno kodo na nakup.

V primeru, da je produkt že znižan, se upošteva višji popust in se ob vpisu kode ne popravi na 25%.

 

 

PENDREKOVA VIDEOTEKA

 

pendrekova videoteka naslovnica damage

#dayONE

ponedeljek, 16. 3. 2020

S ponedeljek štartamo s prvim Obsešen videom Damage iz daljnega leta 2002.

Skoči na link in si oglaj prvi video. Seveda pa lajkaj in pod videom pusti kakšen komentar - pomni: v teh časih so online forumi edini forumi, kjer ni treba držati predpisane razdalje 1,5 metra!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

#dayTWO

torek, 17. 3. 2020

Kot obljubljeno, se bomo držali dnevnih objav arhivskih in legendarnih skate videov, da boste v teh izoliranih časih lažje in bolj sproščeno preživeli vaš čas.

Tokrat gremo v leto 2000, ko je svetovni skateboarding zadel eS video Menikmati, ki je do danes še vedno en najboljših full-length videov. No, pa da o rajderjih sploh ne začnemo!

Uživajte in naj bo ta 1 ura vaša. 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#dayTHREE

sreda, 18. 3. 2020

Tudi tretja Pendrekova videoteka prinaša debelo uro videa v enem kosu.

Tokratnji izoliran skok gre v leto 2003. Takrat je združena Girl in Chocolate ekipa v svoj repertoar dodala video Yeah Right! in s kombinacijo Tya Evansa na kameri in Spika Jonza na kameri in idejah še malo bolj približala skateboarding širši publiki.

Bombastičen skateboarding in še bolj nori vmesni skiti s potujočim roza skejtom ter tistimi nevidnimi. Pa muzika? Več kot odlična! 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka this is right

#dayFOUR

četrtek, 19. 3. 2020

Četrti dan Pendrekove vieoteke prinaša must see Emerica skate video This Is Skateboarding iz leta 2003.

Ne bi izgubljali besed - naslov je dovolj zgovoren, da ga uvrstimo v sam vrh Skateboarding videa.   

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka 20.3. 

#dayFIVE

petek, 20. 3. 2020

Ja, časi so taki, da so več kot primerni za učenje. Več bo piflarije na pamet in manj bo prakse. 

Tudi Obsešen svetuje, da upoštevate samokaranteno in se ne izpostavljate nevarnostim. Čas je torej za teorijo in učenje!

V ta namen je pod Obsešnovo taktirko leta 2007 nastal filmčič Uči se. V petnajstih minutah vam bo Vid Florjanc z besedo prikazal par tistih, ki jih hočete znat, medtem, ko vam bosta Dean Gostimirović in Svarun Leskovšek z nogami prikazala, kako se stvarem streže.

Piši, riši, vadi!

Predvsem pa:

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#daySIX

ponedeljek, 23. 3. 2020

Po vikendu, ko smo se vsi po napornem tednu dni odpočili, je pred pred nami nov teden podvigov in zmag.

Na prekrasni (a mrzli) ponedeljek se gremo potopiti globlje, in sicer v čase, ko je bila ena izmed močnejših firm na sk8 sceni Powell Peralta, če ne celo kar najmočnejša.

Leta 1987 so izdali video The Search for Animal Chin in z njim so marsikomu spremenili pogled ne samo na skateboarding, temveč kar pogled na svet. Se ga spomnete?

Uživajte raje ob ogledu sk8 filma in ostanite varni!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#daySEVEN

torek, 24. 3. 2020

Kdo bi si mislil, da je od Obsešnovega videa Listen to Srečna Mladina minilo že skoraj 16 let!

Gre za legendarni video, ki je doživel še bolj legendarni sešen in ekstra legendarno predstavitev v razprodanem Cankarjevem domu leta 2005.

Pa da o after partyju niti ne govorimo. Takšnega danes lahko samo sanjamo. Konec sanj, video je pred nami!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#dayEIGHT

sreda, 25. 3. 2020

Ko je šef vseh šefov skateboardinga Jamie Thomas iz Toy Machine izčrpal vse ideje in snoval Zero, je bilo hitro jasno, da bo stvar kmalu dosegla vrhunec. Po krajšem promo videu in Thrill Of It All, je bil čas za pravo petardo in izstrelitev ekipe v zvezde.

Nastal je Misled Youth, video z najboljšim soundtrackom, najbolj našpičenim fisheye snemanjem, o katerem se govori še danes, ko Zero še vedno deluje in nikakor nima namena odstopit od svojega klasik in enostavnega dizajninga.

Zero produkte lahko najdeš v Obsešen spletni trgovini, ki te od danes dalje, v teh zares čudnih časih, razveseljuje s 25% popustom na vse, kar boš našel na strani. Vpiši kodo OBS25  

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka flip skateboards sorry

#dayNINE

četrtek, 26. 3. 2020

Pod skupnim imenom Flip Skateboards, ki se je pred tem imenoval Deathbox, je v takozvanem 'prime' timu deloval zares hud team.

Vprašanja kdaj lahko svetovna javnost pričakuje prvenec v obliki videa, je trajal tako dolgo, da jim ni preostalo drugega, kot da film poimenujejo kar "SORRY".

Se ga tudi vi spomnete od prve do zadnje sekunde? Imate naštudirane slehrne trike in prav vse glasbene podlage v tej odlični 50 minut trajajoči legendi z napovedovalcem Johnnyjem Rottenom iz Sex Pistolsov?

Če te po vsem tem zamika, da res rabiš nov deck ali kakšen drug kos garderobe, v Obsešen spletni trgovini velja popust 25% na VSE še neznižane izdelke z vpisom kode OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 to ni hec skate video pendrekova videoteka obsession

#dayTEN

petek, 27. 3. 2020

Pendrekova videoteka je kakopak naredila prostor tudi za domače sk8 filme, izbire pa je mnogo! 

Petek je, a časi niso kaj prida hecni. Zato smo se obrnili na naše fante, da poskrbijo za dobro voljo in rafal hudih trikov s filmom TO NI HEC.

Še vedno pa velja Obsešen akcija -25% kar na VSE! 

Super priložnost, da se pripraviš za čas, ko se bo spet smelo furat street! 

Uporabi kodo OBS25

Na našem instagram profilu @obsesen92 , bo potekal Giveaway o dotičnem filmu. Check it out!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka film Mouse 

#dayELEVEN

sobota, 28. 3. 2020

Kar nekaj je videov, ki bi si jih moral pogledat prav vsak skejter. In tisto, kar so v prejšnjem mileniju naredili pri Girl Skateboards, je bil pravi šok.

Takšnega stila do videa Mouse še ni bilo in prav tako so na čisto nekem svojem nivoju triki in videoparti, o katerih se govori še danes. Poudarek dajemo na legendi z imenom Guy Mariano in Eric Koston, ki sta bila totalno neustavljiva.

In ker je bilo to skoraj 25 let nazaj, vam v teh zaprtih tednih, ko imamo zaprte tudi skateshope, Obsešen poklanja 25% popusta na vse, kar boste našli v naši spletni trgovini. Iz video akcije v akcijski shopping – izza naslanjača! Uporabi kodo OBS25

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagram strani traja še danes in jutri! Sodeluj tudi ti!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka element film future nature 

#dayTWELVE

nedelja, 29. 3. 2020

Prav tako kot Obsešen, je leta 1992 nastal Element Skateboards. Tako eni kot drugi torej že več kot 1/4 stoletja skrbijo za skaterje in skateboarding. Torej je ravno prav, da vam tokrat postavimo v našo videoteko enega izmed njihovih filmčičev.

Izbrali smo Future Nature in skok v čase, ko so Julian Davidson, Boo Johnson, Evan Smith in Nick Garcia naokrog skakali še kot amaterji. S pridruženo četico od Chasa Webba, Trenta McClunga in Nassima Guammaza, prav tako v AM čevljih je Future Nature celota, ki jo boš hotel gledat in poslušat naglas. Ima namreč res dober pisan soundtrack za vse okuse.

Uživajte ob ogledu iz domačega fotelja in si privoščite nedeljski shopping s parimi kliki – Še vedno namreč velja Obsešen popust 25% na prav vse, kar boste našli v online shopu! Tudi Element!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka film Man down

#dayTHIRTEEN

ponedeljek, 30. 3. 2020

Pisalo se je leto, ko smo vstopili v tretji milenij. Ameriški San Jose je imel vse vikende popolnoma zasedena parkirišča in vse place, kjer se je dalo ali pa ni dalo skejtat. Snovala se je samoklicala ekipa Tilt Mode Army, iz katere se je takrat že rojeval tudi Enjoi.

V tem duhu je nastal najboljši video z največ smeha, najboljšo 80s muziko in najboljšim vajbom, ki je še nekaj let star skateboarding iz resne oblike spremenil v popolno zajebancijo. Kot trinajstega povrsti predstavljamo sk8 video Man down. 

Jerry Hsu, Marc Johnson, Louie Barleta, ... Skratka, ni da ni. Zato res nič čudnega ni podatek, da je Man Down skoraj 20 let po izdaji še vedno marsikomu na vrhu lestvice naj skate videov vseh časov.

Če vas bodo zasrbeli podplati, naj samo spomnimo, da ima Obsešen aktivno akcijo -25% na VSE produkte v spletni prodajalni. Zato se lahko opremiš po ugodnih cenah z najboljšo opremo, če že skejtat (za enkrat) ne smeš!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka globe opinion

#dayFOURTEEN

torek, 31. 3. 2020

Ko je leta 2001 firma šuhov Globe poslala na trg svoj dolgo pričakovani video Opinion, je skate svet doživel pravo razsvetljenje. Pa ne zgolj zato, ker Chad Fernandez odpira video z najbol tehnično handrailovsko mešanico akcije na najboljši štiklc - to je bila le ena izmed “fuck yes” kljukic. Glavno nalogo so imeli takrat Gershon Mosley, Chet Thomas z najbolj prodajnim čevljem IV ter alfa in omega street skateboardinga - Rodney Mullen. 

Za vse tiste, ki vam je video neznanka, je pa to pravi a "must-see-now", za katerega verjamemo, da si ga je vredno pogledati še enkrat.

Nato pa brez slabe vesti skočite še pogledati katere Globe produkte imamo v spletni trgovini! Sveža pošiljka cruiserjev, šuhov in skate kompletov je ravnokar prispela, izdelke pa lahko kupujete po super ceni, saj še vedno velja akcija -25% na VSE artikle. Uporabite kodo OBS25 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

Pendrekova videoteka PJ lads

#dayFIFTEEN

sreda, 1. 4. 2020

Pred nami je video z najbolj čudnim imenom. No, vsaj takrat, ko je zadeva kapnila v skate svet daljnega leta 2002, ni nihče vedel za kaj gre. A kmalu je bilo vsem jasno, da je v Wonderful, horrible, life prav tisti PJ Ladd, ki se je vsake toliko s kakšnim nepričakovanim trikom pojavil v naključnih video klipih iz raznih kontestov.

Za ta film je poskrbela ekipa skateshopa Coliseum iz Bostona in PJ je le eden izmed njihovih reprizenterjev. Ja, kdo bi si mislil, da bo cel kup do takrat neznanih mulcev ena VHS kaseta izstrelila v sam svetovni vrh skejtarije. Jereme Rogers, Ryan Gallant, Alexis Sablone in PJ s partom, ki je še danes opevan na dnevni bazi. 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka label kills

#daySIXTEEN

četrtek, 2. 4. 2020

Ne samo, da gre tokrat za popolno klasiko, gre za cel kup ljudi, ki so ustvarjali skateboarding in ga oblikovali v takšnega kakršen danes je. Govora je o Black Label teamu, ki je leta 2001 na tržišče poslal videokaseto z naslovom Label Kills.

O njem bi lahko pisali vse in še več - o izvrstnih montažah, odlični glasbi, povezljivi celoti in all-round skejtariji. Ampak tokrat bomo raje fokus dali na včeraj preminulega Jeffa Grossa. R.I.P.

Kontroverzni skejter, ki ga je prav zaradi njegove direktnosti imel rad celoten skateboarding svet. Njegove dragocene minute štartajo na 27:39. Naučite se jih na pamet in ne pozabite na legendo, kajti legende nikoli ne umrejo! 

OGLEJ SI VIDEO

 

pendrekova videoteka the dc video

#daySEVENTEEN

petek, 3. 4. 2020

Petek je ponovno tu in s Pendrekovo videoteko smo skupaj zdržali še en teden karantene. Zagotovo je bilo z videji veliko lažje. Kot vsak dan je tu že nov sk8 video, na instagramu pa se pričenja nov GIVEAWAY, ki se mu lahko pridružiš tudi ti! @obsesen92

Brez dvoma je pred nami video, ki je združil najbolj pisano ekipo pod eno streho. DCjevo leto 2003 je bilo prelomno. Izdali so težko pričakovani video prvenec z naslovom The DC Video, AVE ga je ripal s 300 na uro, Josh Kalis je trgal v Love Parku, Stevie Williams je prikazal svoje finese, Rob Dyrdek si je zamislil svojega varnostnika, Brian Wenning je bil in ga ni bilo, Danny Way pa je bil tako na vrhuncu, da je bil sposoben stisnit kar 2 svetovna rekorda v enem dnevu. Smo vas prepričali v (ponoven) ogled enega najboljših skate videov sploh?

P.S. – Poveži se na Obsešen Instagram @obsesen92, ki prav danes štarta nov GIVEAWAY, v katerem lahko sodeluješ tudi ti in z malo sreče dobiš lepo nagrado!

OGLEJ SI VIDEO

 

pendrekova videoteka 2n to none

#dayEIGHTEEN

sobota, 4. 4. 2020

Vsak skejter se spomni svojega vzpona oziroma nekih prvih publikacij, ki so omembe vredne. In če bi nam ob tem vprašanju umetnik Chris Haslam trdil drugače, bi se nam zlagal.

Nekoč delujoči brand Deca, ki se je kasneje razvil v par mesecev delujoč projekt Artafact, iz česar je nastal Almost Skateboards, je z Daewonom Songom in njegovimi idejami naredil video maksimalno gledljiv. Dominirali so tako na demotih kot tudi na streetu. Ko pa so imeli čas, pa so svoje zajebancije lovili še v skladišču, kjer pa ni nikoli manjkalo skateboardinga. In prav tam je Chris Haslam prvič opozoril nase. Gremo gledat, dovolj nakladanja, 2nd to None je pred nami.

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagram @obsesen92 traja še danes in jutri! Sodeluj tudi ti!

OGLEJ SI VIDEO

pendrekova videoteka zero strange world

#dayNINETEEN

nedelja, 5. 4. 2020

Ko si enkrat fen Zero skateboards, si fen za vedno. Njihovi videji vedno govorijo zase in vedno so krajši od ostalih, zaradi tega še bolj agresivni. Ko triki letijo, da ne upaš niti zamižat, ker veš, da boš kakšnega zgrešil, ti da video poseben power, ki prehitro mine. To je ta recept, ki se ga drži Zero vodstvo že vsa ta leta. Ko pa podložijo še najboljšo muziko, potem veš, da je čas za reprizo.
Danes je tako v naši rubriki Pendrekova videoteka njihov video Strange World, brez dvoma najbolj pisan video Zero do danes.

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagramu @obsesen92 laufa še danes! Sodeluj, nagrade so kul!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrakova videoteka photosynthesis

#dayTWENTY

ponedeljek, 6. 4. 2020

Prav posebno oko so vedno imeli možakarji iz Alien Workshop. Njihov prvi video Timecode je še danes prava klasika, a mi smo se odločili, da je danes čas, da si ogledamo tistega, ki je bil še bolj odmeven.

Njegovo ime je Photosynthesis in je poln drugačnosti, umetnosti, insertov in vsega tega, kar razbija monotonost. Prav zaradi tega je celota še bolj povezana, s segmentom pridruženega Habitat teama pa še toliko slajša.

Gledamo in uživamo!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka nike SB chronichles

#dayTWENTY-ONE

torek, 7. 4. 2020

To, da se najkov poizkus vdora v skateboarding v prvo ni prijel in tudi v drugo ne, so znani podatki. Ampak to, kar jim je uspelo v tretjem poizkusu, je pa enostavno noro. Danes je od začetka NIKE SB že več kot 15 let in njihova ekipa je najmočnejša na vseh skejterskih spektrih. Zato je bilo le še vprašanje časa kdaj bo med njih stopil kakšen znan in preverjen filmar in svetu ponudil mojstrovino.

Nismo je dolgo čakali, saj je v ravno pravem času začela nastajati serija filmov z naslovom Chronicles. Danes gledamo prvega, ki je šokiral tako z glasbo, kot tudi načinom snemanja in izborom rajderjev samih. Gledamo? Gledamo!

P.S. - Obsession 25 akcija je še vedno aktivna in po super ceni lahko dobiš tudi Nike SB robo. Uporabi kodo OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka In bloom

#dayTWENTY-TWO

sreda, 8. 4. 2020

Ko so se delale raziskave s strani TWS bralcev in gledalcev, ni nikogar presenetilo dejstvo, da je od vseh cca 30ih videov iz njihove zakladnice, največ ljudi na prvo mesto postavilo video In Bloom. Leta 2002, ko je video nastal, je bil to crew amaterskih skejterjev.

Ti ljudje so do danes postali asi svetovnega skateboardinga, med katerimi ga še danes harata Chris Cole in Paul Rodriguez. Uganete kateri part je najljubši Ryanu Shecklerju? Prihaja prav iz tega videa, sam pa je poudaril, da je glasba tista, ki je dala celoti le še češnjo na vrh smetane.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka video days blind skateboards

#dayTWENTY-THREE

četrtek, 9. 4. 2020

Skoraj smo pozabili, pa v resnici nismo. Ker smo feni skate videov in ker vam v rubriki Pendrekova videoteka nudimo le klasike in tiste videje, ki so zares top, smo vam za danes prihranili legendo iz daljnega leta 1991.

Gre za najbolj opevan video vseh časov, ki nosi naslov Video Days. Pod njim je podpisan Blind Skateboards, ki je v višave izstrelil takrat ekstra mladega Guya Mariana, kako se fura s stilom je pokazal Jason Lee, marsikomu bolj poznan kot glavni igralec nanizanke My Name is Earl, glavni fotr skateboardinga Mark Gonzales pa je pokazal vse, vse in še enkrat vse. Ja, nič čudnega ni, da je po statističnih podatkih to najbolj navdušujoč videopart v zgodovini skejtanja.
Glej in se ga nauči na pamet!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

Pendrekova videoteka Lets live

#dayTWENTY-FOUR

petek, 10. 4. 2020

Dragi naši in dragi vaši. Današnji video je posvetilo. Nosi naslov Let’s Live in ga je Volcom posvetil v prometni nesreči preminulemu Shanu Crossu. Njegov skateboarding je bil briljanten prav tako kot je bil briljanten v tem kratkem življenju Shane sam. 

Video je torej skupek odličnega skateboardinga njegovih frendov in team rajderjev iz Volcom kruja od Dustina Dollina pa do Chime Fergusona, malo morje mojstrovin je prispeval tudi Jake Duncombe in prav tako prezgodaj preminuli Lewis Marnell. 

Oglejte si ga, uživajte vaše edino življenje, bodite pametni in imejte se radi.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka welcome to hell toy machine

#dayTWENTY-FIVE

sobota, 11. 4. 2020

Kaj vse smo leta kasneje slišali in izvedeli o legendarnem Toy Machine videu Welcome To Hell, je prav neverjetno. Ste vedeli, da je Chad Muska imel sestavljen part pa so ga odrezali slabo uro pred svetovno premiero in Chada vrgli iz ekipe zaradi bebavega vedenja? Mogoče o tem kdaj drugič, danes si ga bomo pogledali v vsej njegovi lepoti od Donnyja Barleya pa do Jamieja Thomasa in poslušali vse od Black Sabbath, Van Halen, Pink Floyd in Iron Maiden. 

Medtem pa Toy Machine še vedno deluje in cel kup njihovih kul kosov najdeš v Obsešen spletni trgovini po znižanih cenah! Akcija Obsession -25% je na ta datum še vedno aktivna: Uporabi kodo OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka simple pleasures 

#dayTWENTY-SIX

nedelja, 12. 4. 2020

Malo pa gremo lahko skočit na sneg, ne? Tako ali tako ga za torek napovedujejo vse do nižin.

Simple pleasures je izdelek Mack Dawg produkcije iz leta 1997. Rajderji, ki se pojavljajo, so Peter Line, Devun Walsh, JP Walker, Dave Downing, Bjorn Lines ter Terje Hakkonsen. V filmi izstopa smooth operator Devun Walks in tehnično pravilen Peter Line z backside rodaki ter cab 9. Nakazuje se v 90 najbolj boom team v snovbordingu, sicer pa so tudi drugi filmi MD produkcije vsi za pogledat (Stomping Grounds, Decade, Technical Difficulties, True Life,…). Pa še muzika je povsod bomba!

Če te po ogledu tega videa zamika, da bi se pripravil za naslednjo sezono, imamo v Obsešen web shopu kar nekaj opreme, ki je vsa znižana vsaj za -25% z uporabo kode OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

pendrekova videoteka triology

#dayTWENTY-SEVEN

ponedeljek, 13. 4. 2020

Nov teden “zaprtega oddelka” štartamo s popolno klasiko. Video Trilogy je marsikomu spremenil pogled na skateboarding in mu ga predstavil takšnega kot je nekoč bil. Vse tisto, kar je bilo nekoč drugačno, kar je bilo vizualno kul in privlačno. No, pa da o trikih in izbiri cunj sploh ne štartamo.

Če bi vas utegnilo zanimat zakaj je pod takratnjo Worldovo taktirko video dobil ime Trilogy, pa je skrivnost v sekcijah, katero odpre 101 team, jo nadaljuje Blind z neverjetnim Ronniejem Creagerjem in zaključi World Industries z Daewonom Songom. Ni pa veleum daljnega leta 1996 pozabili niti na bandite pod imenom Menace s krajšim promo videom nekje v sredini videa. 

Vsekakor je to tisti video, ki se ga ne da nagledat in naposlušat, še posebej v obliki tega ripa z odlično kvaliteto!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Hosoi the rising son

#dayTWENTY-EIGHT

torek, 14. 4. 2020

Danes je idealen dan, da si ogledamo dokumentarec o skejtanju. Rising son je film o prvi rock zvezdi skateboardinga po imenu Christian Hosoi. Ja, 80. so bila tista, ko so bila utrgana in popolnoma brez strahu in sramu. A kaj, ko za vsako rit nekje raste palica in našla se je tudi za Hosoija.

Za ene obvezen ogled, za druge obvezen ponovni ogled, primerno pa vsekakor tudi za tiste, ki se s skateboardingom ne ukvarjate, pač pa bi radi vpogled v skate kulturo. Ta ura in pol naj bo samo vaša. Uživajte!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Baker

#dayTWENTY-NINE

sreda, 15. 4. 2020

Če ste na tekočem z aktualnim skateboardingom, potem veste, da kamerman Ryan Ewing, ki je bolj znan pod vzdevkom Beagle, na tedenski bazi na svoje YouTube kanal nalaga neobdelane arhivske posnetke iz svojih kaset. Fokusira se seveda na Baker team, s katerimi je posnel največ materiala.

Najbolj impresivna je bila brez dvoma era, ko je nastajal Baker 3 video in s tem izstrelil w in prav tako mlado, prepogosto preveč žejno, bando ala Bryan Herman, Spanky in Brandon Szafranski. Ne pozabimo na Andrewa Reynoldsa, Bossa vseh bossev, Jima Greca s težavami tu in težavami tam in našpičenega intra z Erikom Ellingtonom. 15 let nazaj – Baker Baker Baker!

Baker držimo tudi v Obsession shopih, tako kot vse druge skate izdelke priznanih znamk, ki jih zdaj lahko kupiš za 25% ceneje. Uporabi kodo OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka 30 video They dont give a f. about us

#dayTHIRTY

četrtek, 16. 4. 2020

Trideseti dan "samoizolacije", dela od doma in "ostani doma", trideset filmov v Pendrekovi videoteki. Koliko vam jih je uspelo pogledati? Naj spomnimo, takšne in drugačne komentarje na filme in skate klipe na družbenih omrežjih se spodbuja, saj je spletni prostor zdaj javni forum, kjer se lahko pogovarjamo, delimo mnenja in izkušnje, predvsem pa družimo in tako vemo, da nismo sami. Skoči na naš FB page ali Instagram, kjer poleg Pendrekove videoteke objavljamo tudi druge zanimivosti in novosti. 

Danes na sporedu: They Don't Give a Fuck About us.Po letu 2000 je skateboarding v Evropi dobesedno zacvetel in nič čudnega ni, da je bilo odkrivanje Barcelone, Pariza in Berlina a-must-do-and-see na listi vsakega skejterja. Tokrat smo skočili v leto 2006, ko je delovala francoska firma kolesc Lordz in imela pod svojim okriljem tista in takšna imena, ki odmevajo še danes. Pa če je svet pozabil na popolnega Williama Phana pa vsekakor še vedno svetijo JB Gillet, Florentin Marfaing in Bastien Salabanzi. 40 minutna epika z evropskimi spoti za prste oblizat je pred tabo, ki jo zaključi še 10-minutni bonus material.

Če te po ogledu zamika, da si prenoviš kakšen kos svojega decka, ima obsešen na zalogi veliko novih partov, ki so z vpisom kode OBS25 kar 25% cenejši. Akcija!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Album Etnies

#dayTHIRTY-ONE

petek, 17. 4. 2020

Danes je v naši videoteki na sporedu Etnies video Album, ki je star komaj 2 leti in tudi pri Obsešnu smo si ga po odličnem sešnu ogledali v obliki premiere, sproščeno, v družbi, z več kot petimi ljudmi, bolj skupaj kot meter in pol.

Takrat smo se čudili in občudovali Trevorja McClunga, Matta Bergerja, Ryana Shecklerja, Willowa, Ryana Laya, Barneya Paga, Chrisa Joslina in ostalo klapo in prav isto bomo storili danes. Play!

Tudi izbrane Etnies kose lahko kupuješ ceneje z Obsešnovim OBS25 popustom. 

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Cliche Bon apetit

#dayTHIRTY-TWO

sobota, 18. 4. 2020

Ko so evropski skejterji zavladali v svetovnem merilu, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo velemesta kova Pariz, Barcelona, Milano in Berlin na seznam dobile tudi Ljubljano. Nismo dolgo čakali, saj se je v Ljubljano uvozila Cliche ekipca in naši arhitekturi postregla tako kot se spodobi. 

Se še spomneš Ricarda Fonsece na Cankarju pa drsanje takrat še grobega hubba ledga pred Medicinsko fakulteto? Kickflip backside 5-0 pred skoraj dvajsetimi leti?

Marsikdo je že pozabil in marsikdo niti ne ve, zato je danes tukaj video reminder v obliki enega najboljših evropskih videov do danes.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka

#dayTHIRTY-THREE

nedelja, 19. 4. 2020

Prav neverjetno je pomislit čez koliko ekipnih sprememb, odhodov in prihodov je šla ekipa Enjoi, najbolj zajebantska škvadra v skateboardingu. Če niste seznanjeni oziroma so vam informacije zbežale, jih najdete nekje na medmrežju v obliki uro trajajočega dokumentarca 15 Years of Enjoi.

Mi pa se bomo raje na to prelepo nedeljo osredotočili na našo videoteko, ki nam 33. dan zapored postavlja na ogled filmčič Bag of Suck, ki je poln vsega tistega, kar imate radi od skejtanja. Pisana druščina, še bolj pisana paleta trikov in najbolj pisan logotip, po katerem Enjoi slovi še danes. Pa zaključek? Verjetno najboljši nollie backside heelflip do danes, a presoja je tvoja.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka The deathwish video

#dayTHIRTY-FOUR

ponedeljek, 20. 4. 2020

Še pomnite tovariši, ko je Baker izdal video z naslovom Baker has a Deathwish? Recimo, da takrat nismo točno vedeli zakaj takšno ime, a kmalu je bilo jasno, da je pod streho Baker Boys distribucije rojena nova firma enostavno imenovana Deathwish, ki jo še danes pilotirata Erik Ellington in ekscentrični Jim Greco.

Brand je kljub takratnji recesiji postal hit in prav tako njihov prvi video The Deathwish Video, ki z najboljšim soundtrackom še danes trga gate. Body Count, GG Allin, Alice Cooper, Slayer, David Bowie in sama celota, ki je še danes na repeat v marsikaterem skate gospodinjstvu. Ponovimo vajo z ogledom na današnji praznik indijskega 4:20 zdravja.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka chocholate hot chocholate

#dayTHIRTY-FIVE

torek, 21. 4. 2020

Ponovno je čas, da stisnemo na gumbek play. Danes si bomo ogledali Chocolate video Hot Chocolate, ki je pravzaprav neke vrste nadaljevanje Girl videa Yeah Right! Ne manjka skitov, na frišno sta se čokoladkam takrat pridružila današnji voditelj talk showa The Nine Club Chris Robert in pa čez noč v zvezde izstreljen čudež po imenu Justin Eldridge. Uživajmo!

Če pa te po ogledu videa prime, da prenoviš kak svoj del skate opreme ali si ubodeš nove čevlje, Obsešen na današnji dan še vedno poklanja 25% popust z uporabo kode OBS25 

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Fallen

#dayTHIRTY-SIX

sreda, 22. 4. 2020

Kdo bi si mislil, da je Fallen footwear, ki ga je dolga leta krmaril Jamie Thomas, potreboval skoraj 5 let, da so izdelali prvenec v video obliki. Ja, Chief je pedantna žival in ko zadeva ni popolna, ne bo prišla v javnost. Ride the Sky, video iz leta 2008, je še danes merilo v mnogih pogledih, prav tako standardi in smernice. Veste o čem govorimo in vam prepuščamo le še udobno sedišče. Odprite si pivo, stegnite noge in si poglejte celoto z jakostjo zvoka do dile!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

Pendrekova videoteka good and evil

#dayTHIRTY-SEVEN

četrtek, 23. 4. 2020

Tudi ta video, ki si ga bomo ogledali, je eden tistih, ki smo ga težko pričakovali leta 2004. Ed Templeton je zbombal zanimivo četico pravih majstrov na skejtu, ki jih je kot vedno pospremil zanimiv glasbeni izbor in njegov nepogrešljiv art. O trikih niti ne bomo pa čeprav je Billy Marks vsako noč Edu na mizo fuknil nova kladiva, je zadnji part v Good & Evil pripadel argentinskemu spiderju Diegu Bucchieriju. Zasluženo? Presoja je vaša, z naše strani pa le še link in voila. 

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka neverendingstory obsešen

#dayTHIRTY-EIGH

petek, 24. 4. 2020

Na 38. dan zapored, od dneva, ko smo vas začeli navduševati z našim izborom videov, nam je v čast, da si bomo pogledali še en domač video – video iz Obsešnove zakladnice.

Tokrat je pred nami Neverendingstory. O njem in premieri, ki je popolnoma razprodala veliko Linhartovo dvorano Cankarjevega doma, ste slišali že toliko, da ne bomo izgubljali dragocenega prostora. 7 let kasneje je celota ponovno na medmrežju, nahaja se na Obsešen YouTube kanalu in tokrat je ta v enem kosu. 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

Pendrekova videoteka Origin

#dayTHIRTY-NINE

sobota, 25. 4. 2020

Lepo število videov so nabutali ali združeni Alien Workshop in Habitat ali pa v posamezni režiji. Tokrat nam je v oko padla 10 let stara lepota z naslovom Origin.  16 milimetrske montaže, artistično grafični vložki Joa Castruccija, v akciji Danny Garcia, Austyn Gillette, Stefan Janoski, Fred Gall, Mark Suciu, Marius Syvanen, Daryl Angel, Guru Khalsa in Silas Baxter-Neal.

Z Origin je Habitat praznoval svojo 10. obletnico delovanja, pod video pa se je kot izvršni direktor podpisal ne dolgo nazaj preminuli legendarni snowboard mastermind Jake Burton.

OGLEJ SI VIDEO

 

 

Pendrekova videoteka The end Tony Hawk Bird House

#dayFORTY

nedelja, 26. 4. 2020

Pozor! Pred nami je video iz daljnega leta 1998. Govora je o filmu The End, last in ponos podjetja Birdhouse, ki ga še vedno vodi Tony Hawk.

Video je premaknil meje, posameznikovi uvodi so naravnost nori, vidna je uporaba filmskih kamer, zvok nenašpičen kot še nikoli in nič čudnega ni, da je bilo govora o večih miljonih dolarjev vloženih v projekt. Za piko na i dodamo še podatek, da je Andrew Reynolds prav s tem partom pobasal prestižen kipec SOTY (skater of the year). Da ne bude “nismo znali”!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka powell peralta ban this

#dayFORTY-ONE

ponedeljek, 27. 4. 2020

Današnji jagodni izbor pripada popolni klasiki. Starejši boste rajali in se spomnili nostalgije, mlajšim ne bo jasno nič. Spoštuj fotre in tiste, ki so izoblikovali skateboarding do takšnega kakršen je danes. Govora je o videu Ban This, podpisan s strani legendarnega branda Powell Peralta daljnega leta 1989. Ja, pred 31 leti se je tako furalo in to, kar je prikazal v obliki liniji Ray Barbee, je še danes wow. Gremo!

OGLEJ SI VIDEO

 

PENDREKOVA VIDEOTEKA  NO OTHER WAY

#dayFORTY-TWO

torek, 28. 4. 2020

Danes je naša izbira drugačna kot par prejšnjih dni. Če rečemo drugačna, ciljamo na dolžino videa, ki je krajši od preteklih in precej novejši.

Gre za Vans video No Other Way, kjer je fokus na 2 rajderja, ki sta oba postregla s takšnimi streljačinami kot jih do tega videa verjetno ne pomnimo. Prvi je Elijah Berle, ki naredi odlično podlago Kylu Walkerju, ki je prav s tem videom zagrabil za roko (pokojnega) Jakea Phelpsa in nagrado za skejterja leta.

Poglejmo si torej ta hudo dober video, ki ima do danes že preko 5.5 milijonov ogledov samo na YouTube platformi, še enkrat.

Vans artikle naješ tudi v Obsešen online shopu, kjer na današnji dan še vedno velja odličen 25% popust z uporabo kode OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

PENDREKOVA VIDEOTEKA skate mafia

#dayFORTY-THREE

sreda, 29. 4. 2020

Moramo priznati, da je v biznisu skejterjev SK8MAFIA en najbolj dejavnih brandov. Kljub odhodu gangsta Smolika je ekipa še vedno neumorna, na cesti prav vsak dan. Dan Connelly, ki fura poleg vloge team managerja, drži še za kamero in fotoaparat in tudi sam stisne kakšen stajliš manever in s tem receptom so prišli izredno daleč. Danes se mafije spominjamo z Am videom iz leta 2009. Ja, vsi so bili nekoč amaterji, tudi Wes Kremer, možakar, ki mu ne dela težav noben teren. Čekiramo!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Skate mafia

#dayFORTY-FOUR

četrtek, 30. 4. 2020

Prav tako kot včerajšni SK8MAFIA, je tudi Zero Skateboards enostavno moral sestavit video svojih mladih pištol. Leta 2005 so to storili z videom New Blood, ko sta se v višave izstrelila med drugim tudi stajler Garrett Hill in skladiščnik Tommy Sandoval. Celoti je video priključil še bonus montažo bratskega branda Mystery z Mobyjevo klasiko v glasbeni podlagi. Zero or die!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Holy Stokes by Volcom

#dayFORTY-FIVE

petek, 1. 5. 2020

Tudi na praznični dan, praznik dela, vas zalagamo z enim izmed top videov s področja skateboardinga. Tokrat je naš skok v Volcomov arhiv, iz koder smo potegnili video Holy Stokes, ki smo si ga v okviru enega izmed naših top skate sešnov na legendarni ploščadi pred Cankarjevim domom ogledali tudi v bližnjem Ferentovem Obsešnu. Se spodobi, da si video počekiramo še enkrat, v njem pa sta nas najbolj navdušila takrat še izredno mladi Daan Van Der Linden in pa Kyle Walker, ki si je prav s temi minutami na široko odprl vrata za kasnej doseženo nagrado SOTY.

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Gold Fish

#dayFORTY-SIX

sobota, 2. 5. 2020

Ne moremo mimo Goldfish videa. Videa, ki ga je sestavila ekipa Girl skateboards ravno v pravšnjem času. Ko so takrat še mladi skejterji (in današnji skejterji s statusom legend) začutili, da je pravi čas, da iztisnejo svoj maximum in s tem opozorijo na novo nastali brand, je nastal Goldfish. 

S poudarkom na skejtboarding po east in west coastu obljubljene dežele je iz zvočnikov odmeval hip-hop, izpod koleščk pa Rick Howard v vlogi lastnika branda, Jeron Wilson, Rudy Johnson, Guy Mariano, Mike Carroll, seveda Eric Koston in kopica drugih. In prav ta video je narekoval nadaljevanje po imenu Mouse. Obudi spomin na današnjo soboto, ko vrtimo predzadnji video v naši karantenski videoteki!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrekova videoteka Fade to black

#dayFORTY-SEVEN

nedelja, 3. 5. 2020

Dragi naši, hvala, ker ste bili v naši videoteki gostje kar 47 dni zapored. Z jutrišnjim dnem Obsešen odpira vrata poslovalnic po Sloveniji, življenje se je začelo vračati v kolesnice in Pendrekova videoteka se zaključuje, čeprav še zdaleč ni dokončana. Na listo bi lahko uvrstili še številne filme, ne zgolj vredne ogleda, pač pa kot del naše in vaše zgodovine. 

Za zadnji štikelc smo izbrali Fade to black - Nyjah Huston, legendarnega DC Shoes. Nazaj smo skočili 7 let, ko je dečko vozil še za DC in stisnil celoto z imenom Fade to Black. Ko je povedal Chrisu Rayu, da si za spremljavo želi istoimenski štikc od Metallice, je povedal, da bo sam pokril copyrights stroške. In tako je nastala tale bomba, ki odmeva še danes!

OGLEJ SI VIDEO