PENDREKOVA VIDEOTEKA

torek, 17. marec 2020

pendrekova videoteka in obsešen popust 25

 

Da vam bo v teh čudnih časih vsaj malo lažje, ko ste prisilno za domači štirimi stenami, bomo v manjši meri poskrbeli tudi pri Obsešnu. Skupaj s Pendrek magazinom smo sestavili

PENDREKOVO VIDEOTEKO in poskrbeli za UGODNE NAKUPE NA OBSEŠEN online SHOPU!

Kot veste, se vsi action športi v času obvezne karantene odsvetujejo, da bi se na ta način izognili nepotrebnim poškodbam. Zato smo mnenja, da je čas za teorijo!

Vsak dan bomo objavili povezavo do novega FILMA iz sk8 zgodovine, za katerega si zdaj pa res lahko vzamete čas. 

Kako smo izbirali?  Filmi so must-see repertoar vsakega skejterja in ljubitelja board športov, playlista pa bi se lahko imenovala: "Know your god damn history!" Videji, tudi daljši od 5 minut, mojstrovine svojega časa, s prepotrebno teorijo za vsakega ljubitelja skateboardinga, in tudi tiste, ki se za skate šele navdušujete. Pa seveda za vse ostale, ki ne vedo kaj bi s preveč prostega časa!

Kaj lahko poleg ogleda Pendrekove videoteke počnete v teh dneh?

Pri obsešnu nam idej ne zmanjka, super akcij in popustov pa tudi ne. 

Zato smo pripravili že novo akcijo, ki ponuja super popust -25% kar na VSE!

 

Obsešen web shop ohranja odprta vrata in v njem lahko kupuješ s super popustom:

VSE ZNIŽANO - 25% 

Popust lahko unovčiš z uporabo kode OBS25. 

 

Popusti se ne seštevajo, izkoristiš lahko eno kodo na nakup.

V primeru, da je produkt že znižan, se upošteva višji popust in se ob vpisu kode ne popravi na 25%.

 

 

PENDREKOVA VIDEOTEKA

 

pendrekova videoteka naslovnica damage

#dayONE

ponedeljek, 16. 3. 2020

S ponedeljek štartamo s prvim Obsešen videom Damage iz daljnega leta 2002.

Skoči na link in si oglaj prvi video. Seveda pa lajkaj in pod videom pusti kakšen komentar - pomni: v teh časih so online forumi edini forumi, kjer ni treba držati predpisane razdalje 1,5 metra!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

#dayTWO

torek, 17. 3. 2020

Kot obljubljeno, se bomo držali dnevnih objav arhivskih in legendarnih skate videov, da boste v teh izoliranih časih lažje in bolj sproščeno preživeli vaš čas.

Tokrat gremo v leto 2000, ko je svetovni skateboarding zadel eS video Menikmati, ki je do danes še vedno en najboljših full-length videov. No, pa da o rajderjih sploh ne začnemo!

Uživajte in naj bo ta 1 ura vaša. 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#dayTHREE

sreda, 18. 3. 2020

Tudi tretja Pendrekova videoteka prinaša debelo uro videa v enem kosu.

Tokratnji izoliran skok gre v leto 2003. Takrat je združena Girl in Chocolate ekipa v svoj repertoar dodala video Yeah Right! in s kombinacijo Tya Evansa na kameri in Spika Jonza na kameri in idejah še malo bolj približala skateboarding širši publiki.

Bombastičen skateboarding in še bolj nori vmesni skiti s potujočim roza skejtom ter tistimi nevidnimi. Pa muzika? Več kot odlična! 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka this is right

#dayFOUR

četrtek, 19. 3. 2020

Četrti dan Pendrekove vieoteke prinaša must see Emerica skate video This Is Skateboarding iz leta 2003.

Ne bi izgubljali besed - naslov je dovolj zgovoren, da ga uvrstimo v sam vrh Skateboarding videa.   

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka 20.3. 

#dayFIVE

petek, 20. 3. 2020

Ja, časi so taki, da so več kot primerni za učenje. Več bo piflarije na pamet in manj bo prakse. 

Tudi Obsešen svetuje, da upoštevate samokaranteno in se ne izpostavljate nevarnostim. Čas je torej za teorijo in učenje!

V ta namen je pod Obsešnovo taktirko leta 2007 nastal filmčič Uči se. V petnajstih minutah vam bo Vid Florjanc z besedo prikazal par tistih, ki jih hočete znat, medtem, ko vam bosta Dean Gostimirović in Svarun Leskovšek z nogami prikazala, kako se stvarem streže.

Piši, riši, vadi!

Predvsem pa:

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#daySIX

ponedeljek, 23. 3. 2020

Po vikendu, ko smo se vsi po napornem tednu dni odpočili, je pred pred nami nov teden podvigov in zmag.

Na prekrasni (a mrzli) ponedeljek se gremo potopiti globlje, in sicer v čase, ko je bila ena izmed močnejših firm na sk8 sceni Powell Peralta, če ne celo kar najmočnejša.

Leta 1987 so izdali video The Search for Animal Chin in z njim so marsikomu spremenili pogled ne samo na skateboarding, temveč kar pogled na svet. Se ga spomnete?

Uživajte raje ob ogledu sk8 filma in ostanite varni!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#daySEVEN

torek, 24. 3. 2020

Kdo bi si mislil, da je od Obsešnovega videa Listen to Srečna Mladina minilo že skoraj 16 let!

Gre za legendarni video, ki je doživel še bolj legendarni sešen in ekstra legendarno predstavitev v razprodanem Cankarjevem domu leta 2005.

Pa da o after partyju niti ne govorimo. Takšnega danes lahko samo sanjamo. Konec sanj, video je pred nami!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

#dayEIGHT

sreda, 25. 3. 2020

Ko je šef vseh šefov skateboardinga Jamie Thomas iz Toy Machine izčrpal vse ideje in snoval Zero, je bilo hitro jasno, da bo stvar kmalu dosegla vrhunec. Po krajšem promo videu in Thrill Of It All, je bil čas za pravo petardo in izstrelitev ekipe v zvezde.

Nastal je Misled Youth, video z najboljšim soundtrackom, najbolj našpičenim fisheye snemanjem, o katerem se govori še danes, ko Zero še vedno deluje in nikakor nima namena odstopit od svojega klasik in enostavnega dizajninga.

Zero produkte lahko najdeš v Obsešen spletni trgovini, ki te od danes dalje, v teh zares čudnih časih, razveseljuje s 25% popustom na vse, kar boš našel na strani. Vpiši kodo OBS25  

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka flip skateboards sorry

#dayNINE

četrtek, 26. 3. 2020

Pod skupnim imenom Flip Skateboards, ki se je pred tem imenoval Deathbox, je v takozvanem 'prime' timu deloval zares hud team.

Vprašanja kdaj lahko svetovna javnost pričakuje prvenec v obliki videa, je trajal tako dolgo, da jim ni preostalo drugega, kot da film poimenujejo kar "SORRY".

Se ga tudi vi spomnete od prve do zadnje sekunde? Imate naštudirane slehrne trike in prav vse glasbene podlage v tej odlični 50 minut trajajoči legendi z napovedovalcem Johnnyjem Rottenom iz Sex Pistolsov?

Če te po vsem tem zamika, da res rabiš nov deck ali kakšen drug kos garderobe, v Obsešen spletni trgovini velja popust 25% na VSE še neznižane izdelke z vpisom kode OBS25

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 to ni hec skate video pendrekova videoteka obsession

#dayTEN

petek, 27. 3. 2020

Pendrekova videoteka je kakopak naredila prostor tudi za domače sk8 filme, izbire pa je mnogo! 

Petek je, a časi niso kaj prida hecni. Zato smo se obrnili na naše fante, da poskrbijo za dobro voljo in rafal hudih trikov s filmom TO NI HEC.

Še vedno pa velja Obsešen akcija -25% kar na VSE! 

Super priložnost, da se pripraviš za čas, ko se bo spet smelo furat street! 

Uporabi kodo OBS25

Na našem instagram profilu @obsesen92 , bo potekal Giveaway o dotičnem filmu. Check it out!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka film Mouse 

#dayELEVEN

sobota, 28. 3. 2020

Kar nekaj je videov, ki bi si jih moral pogledat prav vsak skejter. In tisto, kar so v prejšnjem mileniju naredili pri Girl Skateboards, je bil pravi šok.

Takšnega stila do videa Mouse še ni bilo in prav tako so na čisto nekem svojem nivoju triki in videoparti, o katerih se govori še danes. Poudarek dajemo na legendi z imenom Guy Mariano in Eric Koston, ki sta bila totalno neustavljiva.

In ker je bilo to skoraj 25 let nazaj, vam v teh zaprtih tednih, ko imamo zaprte tudi skateshope, Obsešen poklanja 25% popusta na vse, kar boste našli v naši spletni trgovini. Iz video akcije v akcijski shopping – izza naslanjača! Uporabi kodo OBS25

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagram strani traja še danes in jutri! Sodeluj tudi ti!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

pendrekova videoteka element film future nature 

#dayTWELVE

nedelja, 29. 3. 2020

Prav tako kot Obsešen, je leta 1992 nastal Element Skateboards. Tako eni kot drugi torej že več kot 1/4 stoletja skrbijo za skaterje in skateboarding. Torej je ravno prav, da vam tokrat postavimo v našo videoteko enega izmed njihovih filmčičev.

Izbrali smo Future Nature in skok v čase, ko so Julian Davidson, Boo Johnson, Evan Smith in Nick Garcia naokrog skakali še kot amaterji. S pridruženo četico od Chasa Webba, Trenta McClunga in Nassima Guammaza, prav tako v AM čevljih je Future Nature celota, ki jo boš hotel gledat in poslušat naglas. Ima namreč res dober pisan soundtrack za vse okuse.

Uživajte ob ogledu iz domačega fotelja in si privoščite nedeljski shopping s parimi kliki – Še vedno namreč velja Obsešen popust 25% na prav vse, kar boste našli v online shopu! Tudi Element!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka film Man down

#dayTHIRTEEN

ponedeljek, 30. 3. 2020

Pisalo se je leto, ko smo vstopili v tretji milenij. Ameriški San Jose je imel vse vikende popolnoma zasedena parkirišča in vse place, kjer se je dalo ali pa ni dalo skejtat. Snovala se je samoklicala ekipa Tilt Mode Army, iz katere se je takrat že rojeval tudi Enjoi.

V tem duhu je nastal najboljši video z največ smeha, najboljšo 80s muziko in najboljšim vajbom, ki je še nekaj let star skateboarding iz resne oblike spremenil v popolno zajebancijo. Kot trinajstega povrsti predstavljamo sk8 video Man down. 

Jerry Hsu, Marc Johnson, Louie Barleta, ... Skratka, ni da ni. Zato res nič čudnega ni podatek, da je Man Down skoraj 20 let po izdaji še vedno marsikomu na vrhu lestvice naj skate videov vseh časov.

Če vas bodo zasrbeli podplati, naj samo spomnimo, da ima Obsešen aktivno akcijo -25% na VSE produkte v spletni prodajalni. Zato se lahko opremiš po ugodnih cenah z najboljšo opremo, če že skejtat (za enkrat) ne smeš!

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka globe opinion

#dayFOURTEEN

torek, 31. 3. 2020

Ko je leta 2001 firma šuhov Globe poslala na trg svoj dolgo pričakovani video Opinion, je skate svet doživel pravo razsvetljenje. Pa ne zgolj zato, ker Chad Fernandez odpira video z najbol tehnično handrailovsko mešanico akcije na najboljši štiklc - to je bila le ena izmed “fuck yes” kljukic. Glavno nalogo so imeli takrat Gershon Mosley, Chet Thomas z najbolj prodajnim čevljem IV ter alfa in omega street skateboardinga - Rodney Mullen. 

Za vse tiste, ki vam je video neznanka, je pa to pravi a "must-see-now", za katerega verjamemo, da si ga je vredno pogledati še enkrat.

Nato pa brez slabe vesti skočite še pogledati katere Globe produkte imamo v spletni trgovini! Sveža pošiljka cruiserjev, šuhov in skate kompletov je ravnokar prispela, izdelke pa lahko kupujete po super ceni, saj še vedno velja akcija -25% na VSE artikle. Uporabite kodo OBS25 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

 

Pendrekova videoteka PJ lads

#dayFIFTEEN

sreda, 1. 4. 2020

Pred nami je video z najbolj čudnim imenom. No, vsaj takrat, ko je zadeva kapnila v skate svet daljnega leta 2002, ni nihče vedel za kaj gre. A kmalu je bilo vsem jasno, da je v Wonderful, horrible, life prav tisti PJ Ladd, ki se je vsake toliko s kakšnim nepričakovanim trikom pojavil v naključnih video klipih iz raznih kontestov.

Za ta film je poskrbela ekipa skateshopa Coliseum iz Bostona in PJ je le eden izmed njihovih reprizenterjev. Ja, kdo bi si mislil, da bo cel kup do takrat neznanih mulcev ena VHS kaseta izstrelila v sam svetovni vrh skejtarije. Jereme Rogers, Ryan Gallant, Alexis Sablone in PJ s partom, ki je še danes opevan na dnevni bazi. 

OGLEJ SI VIDEO

 

 

pendrekova videoteka label kills

#daySIXTEEN

četrtek, 2. 4. 2020

Ne samo, da gre tokrat za popolno klasiko, gre za cel kup ljudi, ki so ustvarjali skateboarding in ga oblikovali v takšnega kakršen danes je. Govora je o Black Label teamu, ki je leta 2001 na tržišče poslal videokaseto z naslovom Label Kills.

O njem bi lahko pisali vse in še več - o izvrstnih montažah, odlični glasbi, povezljivi celoti in all-round skejtariji. Ampak tokrat bomo raje fokus dali na včeraj preminulega Jeffa Grossa. R.I.P.

Kontroverzni skejter, ki ga je prav zaradi njegove direktnosti imel rad celoten skateboarding svet. Njegove dragocene minute štartajo na 27:39. Naučite se jih na pamet in ne pozabite na legendo, kajti legende nikoli ne umrejo! 

OGLEJ SI VIDEO

 

pendrekova videoteka the dc video

#daySEVENTEEN

petek, 3. 4. 2020

Petek je ponovno tu in s Pendrekovo videoteko smo skupaj zdržali še en teden karantene. Zagotovo je bilo z videji veliko lažje. Kot vsak dan je tu že nov sk8 video, na instagramu pa se pričenja nov GIVEAWAY, ki se mu lahko pridružiš tudi ti! @obsesen92

Brez dvoma je pred nami video, ki je združil najbolj pisano ekipo pod eno streho. DCjevo leto 2003 je bilo prelomno. Izdali so težko pričakovani video prvenec z naslovom The DC Video, AVE ga je ripal s 300 na uro, Josh Kalis je trgal v Love Parku, Stevie Williams je prikazal svoje finese, Rob Dyrdek si je zamislil svojega varnostnika, Brian Wenning je bil in ga ni bilo, Danny Way pa je bil tako na vrhuncu, da je bil sposoben stisnit kar 2 svetovna rekorda v enem dnevu. Smo vas prepričali v (ponoven) ogled enega najboljših skate videov sploh?

P.S. – Poveži se na Obsešen Instagram @obsesen92, ki prav danes štarta nov GIVEAWAY, v katerem lahko sodeluješ tudi ti in z malo sreče dobiš lepo nagrado!

OGLEJ SI VIDEO

 

pendrekova videoteka 2n to none

#dayEIGHTEEN

sobota, 4. 4. 2020

Vsak skejter se spomni svojega vzpona oziroma nekih prvih publikacij, ki so omembe vredne. In če bi nam ob tem vprašanju umetnik Chris Haslam trdil drugače, bi se nam zlagal.

Nekoč delujoči brand Deca, ki se je kasneje razvil v par mesecev delujoč projekt Artafact, iz česar je nastal Almost Skateboards, je z Daewonom Songom in njegovimi idejami naredil video maksimalno gledljiv. Dominirali so tako na demotih kot tudi na streetu. Ko pa so imeli čas, pa so svoje zajebancije lovili še v skladišču, kjer pa ni nikoli manjkalo skateboardinga. In prav tam je Chris Haslam prvič opozoril nase. Gremo gledat, dovolj nakladanja, 2nd to None je pred nami.

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagram @obsesen92 traja še danes in jutri! Sodeluj tudi ti!

OGLEJ SI VIDEO

pendrekova videoteka zero strange world

#dayNINETEEN

nedelja, 5. 4. 2020

Ko si enkrat fen Zero skateboards, si fen za vedno. Njihovi videji vedno govorijo zase in vedno so krajši od ostalih, zaradi tega še bolj agresivni. Ko triki letijo, da ne upaš niti zamižat, ker veš, da boš kakšnega zgrešil, ti da video poseben power, ki prehitro mine. To je ta recept, ki se ga drži Zero vodstvo že vsa ta leta. Ko pa podložijo še najboljšo muziko, potem veš, da je čas za reprizo.
Danes je tako v naši rubriki Pendrekova videoteka njihov video Strange World, brez dvoma najbolj pisan video Zero do danes.

P.S. – Giveaway na Obsešen Instagramu @obsesen92 laufa še danes! Sodeluj, nagrade so kul!

OGLEJ SI VIDEO

 

Pendrakova videoteka photosynthesis

#dayTWENTY

ponedeljek, 6. 4. 2020

Prav posebno oko so vedno imeli možakarji iz Alien Workshop. Njihov prvi video Timecode je še danes prava klasika, a mi smo se odločili, da je danes čas, da si ogledamo tistega, ki je bil še bolj odmeven.

Njegovo ime je Photosynthesis in je poln drugačnosti, umetnosti, insertov in vsega tega, kar razbija monotonost. Prav zaradi tega je celota še bolj povezana, s segmentom pridruženega Habitat teama pa še toliko slajša.

Gledamo in uživamo!

OGLEJ SI VIDEO